Prirodni lijekovi - Liječenje ljekovitim biljem

Impotencija


Opis

Impotencija može biti potpuna nesposobnost postizanja erekcije, njena nekonzistentnost ili sposobnost održavanja samo kratkotrajne erekcije. U mnogim slučajevima impotencija proizlazi iz psiholoških problema. Može biti riječ o stresu, tjeskobi, depresiji, premorenosti, gubitku želje za partnerom, zabrinutosti o tijeku snošaja ili o nesigurnosti seksualne orijentacije. Prethodno doživljeni slučajevi impotencije i loša iskustva mogu dovesti do zabrinutosti da će se takvi slučajevi ponoviti. Uzroci mogu biti i dugogodišnje pušenje ili konzumacija alkohola.

Ponekad se može raditi o fiziološkim uzrocima kao što su problemi s krvnim žilama, šećerna bolest, visoki krvni tlak, problemi koji djeluju na količinu krvi u penisu, neurološki problemi, niska razina testosterona ili popratne pojave pri uzimanju lijekova.

Svaki poremećaj koji utječe na normalnu cirkulaciju krvi u penisu, potencijalni je uzrok impotencije. Njena učestalost povećava se sa životnom dobi, ali ipak samo starenje ne uzrokuje impotenciju.

Simptomi impotencije su nemogućnost postizanja erekcije, gubitak erekcije tijekom snošaja, prerana ejakulacija koja se događa prije ulaska penisa ili neposredno nakon ulaska, zakašnjela ejakulacija, nemogućnost završetka snošaja ejakulacijom.

Mjere samopomoći za prirodno liječenje impotencije

- Izbjegavajte alkohol i cigarete
- Jedite hranu bogatu vitaminom B i E i pijte multivitaminske sokove
- Hranite se uravnoteženo
- Pijte čajeve od lavande, crnog ribiza, oraha
- Tinktura ginka, grčke piskavice, pasiflore, vitanije i ekstrakt grožđanih sjemenki
- Psihoterapija
- Vježbe opuštanja
- Redovito provodite tjelovježbu
- Akupunktura
- Kegelove vježbe


Napomena

Obavezno posjetite liječnika.