Prirodni lijekovi - Liječenje ljekovitim biljem

Čišćenje jetre


Opis

Čišćenje žučnih kanala jetre jedan je od najvažnijih i najučinkovitijih postupaka za poboljšavanje vašeg zdravlja. Čišćenjem se izbacuju kameci i nakupljene masnoće iz jetre i žučne vrečice. Čišćenjem se značajno poboljšava probava koja je osnova vašeg cjelokupnog zdravlja.

Čišćenje jetre pomaže kod rješavanja raznih zdravstvenih problema, svakim slijedećim čišćenjem zdravstveno stanje će se poboljšavati. Možete očekivati postupno nestajanje npr. alergija, a postupno će nestajati i bolovi u ramenima, nadlakticama i leđima. Imati će te više energije i općenito će te se osjećati bolje.

Čišćenje žučnog mjehura i jetre uz pomoć jednodnevne terapije, koja uključuje gorku sol otopljenu u vodi, maslinovo ulje i grejp, uz obećanje da će te se osloboditi kamenčića u žuči i jetri, alergija, pa i drugih ozbiljnijih bolesti, sve je popularnije.

Gorka sol koja se ovdje spominje nije obična kuhinjska sol već magnezijev sulfat koji je zapravo laksativ, pa sasvim sigurno pročisti crijeva. Naime, gorka sol spada u skupinu laksativa koji navlače velike količine vode u debelo crijevo, čineći stolicu mekom i rahlom. Brzo rješava akutni problem, ali zbog mogućih nuspojava nije pogodna za čestu primjenu.

Ipak, mnogi koji su probali hvale se da su temeljito pročistili organizam, jer je iz debelog crijeva izašla neobična stolica slična nepravilnim kuglicama zelene, žute i smeđe boje, a iz nekih su izašli i kamenci. Kamenčići koji na ovaj način izađu zapravo su proizvod djelomične saponifikacije ulja. Naime, zna se da ako miješate jednake količine oleinske kiseline i soka limuna, te male količine otopine kalijevog hidroksida, dolazi do stvaranja polutvrdih bijelih kuglica.

Tijekom procesa probave ove kuglice apsorbiraju žuč i postaju zelene. Pokazalo se i da se unutar ovih kamenčića nalazi i crvena boja, koja je posljedica djelovanja ulja. Kad se osuše na sobnoj temperaturi, ove kuglice postaju relativno čvrste i tvrde.