Prirodni lijekovi - Liječenje ljekovitim biljem

Prirodni lijekovi i Ljekovite biljke - Zdravlje na prirodni način


prirodnilijekovi.net

Nalazite se na stranici Prirodni lijekovi i Ljekovite biljke - Zdravlje na prirodni način. Na ovoj stranici pronaći će te mnogo podataka za liječenje prirodnim putem, starih domaćih lijekova, narodnih lijekova, opise ljekovitih biljaka, djelovanje ljekovitih biljaka na određene bolesti, prirodno liječenje ljekovitim biljem i raznim biljnim pripravcima koji su se koristili od davnina, ali su dolaskom moderne medicine malo gurnuti u drugi plan. U posljednje vrijeme mnogi ljudi traže prirodne metode liječenja ne bi li se othrvali sve agresivnijim kemijskim supstancama koje nerijetko imaju teške nuspojave.

Prije nego krenete u istraživanje informacija na ovim stranicama, molimo vas da pažljivo pročitate ovaj tekst do kraja.

Želimo Vam skrenuti pozornost da prije nego počnete koristiti domaće, prirodne metode liječenja sa prirodnim biljnim pripravcima koji se spominju na ovim stranicama, konzultirajte se sa vašim osobnim liječnikom ili ovlaštenim travarom da utvrdite što bi najbolje odgovaralo vašoj trenutnoj situaciji.

Na ovim stranicama navedene medicinske savjete ne treba shvatiti kao zamjenu za medicinsku skrb. Uvijek treba imati na umu da samopomoć ima svoje granice. Kod pojedinih simptoma ne bi trebalo eksperimentirati sa savjetima laika, nego potražiti liječničku pomoć.

Medicinske informacije koje donosimo nisu potpune i sačinjene su kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, vještinu, znanje i procjenu medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja. Niti jedan bolesnik ne bi smio koristiti informacije sadržane na ovim stranicama za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem.

Svako korištenje tvari spomenutih na ovim stranicama je isključivo na vlastitu odgovornost. Ukoliko se dogode promjene ili se zdravstveno stanje pogorša prilikom primjene nekog domaćeg lijeka, odmah o tome obavijestite svog liječnika.

Potrebno je skrenuti pozornost i ukazati na to da se prirodni načini liječenja pravilno upotrijebe. Drugim riječima, sposobnost tijela da se samo liječi treba ovim metodama i načinima podržati, a ne sa nekim, npr. aromatičnim ili psihoterapijama, pretjerivati, te time tijelo opteretiti.

Zdravim načinom života utječete na sprječavanje oboljenja, a tu se traži aktivna samopomoć. Upravo zbog toga donosimo na ovim stranicama načela zdravog života i svjesnog načina zdravog življenja. Predstavljene metode prirodnog liječenja, kao i od davnine isprobani domaći lijekovi, mogu i trebaju djelovati preventivno u jačanju imunološkog sustava.

Tko svjesno potiče zdrav način života, isti je spreman druge podržati u takvom nastojanju i pružiti pomoć. Uvjereni smo da će se kroz ovakav način življenja i razmišljanja popraviti često poremećeni odnos između pacijenta i liječnika.

Tri četvrtine svih zdravstvenih oboljenja mogu se lako dijagnosticirati i nisu nužne liječničke pretrage. Prehlade, začepljenja, gastritis, kolitis, glavobolja itd., mogu se prirodnim mjerama kroz promjenu ishrane i načina života uspješno odstraniti ili umanjiti osjetljivost na oboljenja.

Ne mora se uvijek koristiti teški arsenal farmakologije, prije svega ako se radi o nekoj manjoj nelagodnosti. Moderni čovjek se, nažalost, pretvorio u pasivnog potrošača lijekova koji odgovornost za svoje zdravlje, gotovo uvijek, prenosi na svog liječnika.

Sklonost blažoj medicini je prisutna što se vidi iz činjenice da svaki četvrti liječnik primjenjuje postupke prirodnog liječenja kao i iz činjenice da je osamdeset posto građana isprobalo barem jedan biljni preparat ili alternativne terapije.

Ovaj web site je sačinjen tako da daje općenite informacije o velikom rasponu tema vezanih uz zaštitu zdravlja i sadrži neke metode prirodnog liječenja koje se mogu samostalno primjeniti. Svrha ovdje iznesenih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda kao takvih i isključivo je informativnog karaktera.

Ove stranice su zamišljene kao poticaj ljudima da počnu primjenjivati blaže, prirodne načine liječenja. Nije potrebno primjenjivati sve opisane metode liječenja nego samo one koje su vama najprihvatljivije i najprilagođenije. Bitno je naglasiti da kod metoda i načina prirodnog liječenja spomenutih na ovim stranicama ne postoje kontraindikacije ukoliko se pravilno primjenjuju, a ne treba zaboraviti ni psihološki faktor.

Iz ponude izdvajamo

Liječenje bolesti prirodnim lijekovima

Bronhitis

Prirodno liječenje bronhitisa ljekovitim biljem i drugim prirodnim načinima.

otvori

Gastritis

Prirodno liječenje gastritisa ljekovitim biljem i drugim prirodnim načinima.

otvori

Hepatitis

Prirodno liječenje hepatitisa ljekovitim biljem i drugim prirodnim načinima.

otvori

Žučni kamenci

Prirodno liječenje žučnih kamenaca ljekovitim biljem i drugim prirodnim načinima.

otvori